Vad ska jag göra innan flytten?

Responsive image

Inför flytten

Vad man kan göra innan flyttbilen kommer?

Ta gärna ner gardiner och montera ner möbler som är för stora eller otympliga för att bära som de är. Fundera på vad som ska lämnas kvar i Din gamla bostad. Viktiga papper, städartiklar, madrasser, sängkläder, eller annat som du måste ha kvar samlar du lämpligen på ett ställe i bostaden. Möbler eller andra större saker som ska lämnas märker du tydligt. Glöm inte att gå igenom noggrant med flyttmanskapet vad som eventuellt ska lämnas.

Nedpackning

Era saker packas ner och emballeras väl i stadiga flyttkartonger. Hängande kläder hängs som regel i speciella klädkartonger, meddela oss om du behöver låna sådana av oss. Mjuka saker såsom täcken, kuddar och dyligt stoppas i plastsäckar.

Om ni vill packa helt eller delvis själva så går det jättebra!

Då får Ni råd och tips om hur ni skall gå till väga. Ni får självklart låna flyttkartonger kostnadsfritt av oss men tyvärr gäller inte försäkringen om någon sak Ni själva packat går sönder under normal hantering.

Ett tips kan därför vara att undvika att packa ömtåliga saker själv.

Lastning

Ert bohag bärs ut, emballeras på ett säkert sätt i flyttbilen av oss. Självklart får Ni hjälpa till om ni vill men för att flyttarbetet ska löpa på så smidigt som möjligt bör Ni lyssna på flyttmanskapets råd. Se till att ni har nyckel till ev. bommar eller grindar.

Transport

Rutinerade chaufförer ser till att Ert bohag når Er nya adress på ett säkert sätt. De flesta av våra bilar är utrustade med luftfjädring, vilket ger maximal komfort för ditt bohag under transporten.

Lossning

Innan bohaget lossas är det bra om Ni tänkt igenom var Ni vill ha de större möblerna placerade så slipper Ni flytta dom senare.

Uppackning

Vi packar upp de kartonger som vi packat ner om ni önskar. Saker ställs på öppna ytor, bord, bänkar och dyligt. Allt för att Ni ska kunna ställa in dem på just det sätt som Ni vill ha det i skåp och hyllor.

Magasinering

Ibland flyttar man tillfälligt och ibland kanske den nya bostaden inte är färdigställd då erbjuder Falu Flytt Transporter även magasinering i Falun och Borlänge.

Försäkringar

Vi har duktig och effektiv personal som jobbar med det här varje dag men ibland kan en olycka drabba även den mest rutinerade packmästare eller expressarbetare. Om något skulle skadas under hanteringen anmäler Ni detta direkt till flyttmanskapet vid flytttillfället. Om Ni upptäcker en skada först efter det att arbetet utförts anmäler Ni detta senast 14 dagar efter det att arbetet avslutats till oss.
Givetvis är vi fullt försäkrade genom Dalarnas Försäkringsbolag.

30 dagar kvar
Beställ flytthjälp av Falu Flytt Transporter, kom ihåg att fredagar samt månadsskiften snabbt blir fullbokade. Vid behov beställ även kartonger, cirka en kartong per m² brukar gå åt i ett normalmöblerat bohag. Beställ hellre för många än för få.
Vi föredrar att ni använder riktiga flyttkartonger, de är optimerade i både hållfasthet och har logistiskt optimala mått.

Även makulatur (packpapper till glas och porslin), bubbelplast och tejp (som är skonsam mot dina möbler) finns att beställa.

14 dagar kvar
Idag är det lämpligt att du skaffar kartonger, har du beställt det från oss, så har du fått dem levererade nu. Du kan redan nu börja småpacka litet.

Anmäl adressändring till post, banker, försäkringsbolag, skattemyndigheterna, tidningar mm. Tel adressändringen 020-979899 eller hemsida: www.adressandring.se

7 dagar kvar
Beställ flytt av telefonen.

6 dagar kvar
Gå igenom vind, källare, garage, förråd mm och sortera. Packa så mycket som möjligt i Falu Flytt kartonger. Stapla alla kartonger tre och tre på höjden. Gärna med den tyngsta kartongen överst.

5 dagar kvar
Samla ihop alla småsaker av större värden som smycken, bankböcker, värdehandlingar mm. Dessa saker tar du med i ditt eget handbagage under flyttdagen.

4 dagar kvar
Ägna dagen åt att skriva och posta flyttkort till släkt och vänner.

3 dagar kvar
Packa kläder, böcker och annat som du inte behöver under den närmaste tiden. Ta ned lösa hylldelar, stapla dem och linda med snöre eller helst med flyttejp eller sträckfilm.

Fyll upp halva kartongen med böcker och resten med sängkläder kuddar eller dylikt. Fyll ALDRIG en kartong med böcker, det är dem inte konstruerade för.

Rulla ihop mattor och bäddmadrasser och knyt om dem med snöre. Även andra långa föremål som skidor, gardinstänger m.m kan buntas och snöras.

2 dagar kvar
Gå igenom köksredskapen, packa porslin och glas (Vi rekomenderar att ni anlitar packmästare). Porslin skall staplas på högkant med makulatur emellan. Glasen skall läggas ned inslagna i makulatur. Rengör hyllor och skåp. Plocka ner gardiner.

1 dag kvar
Rulla ihop mattor. Samla in nycklar till gamla bostaden och se till att du har nyckel till den nya bostaden. Förbered en nyckel för flyttstädning att lämna till flyttpersonalen på flyttdagen.

Flyttdagen
Samla ihop saker som kommer att vara nödvändiga direkt i den nya bostaden, toalettartiklar, sängkläder m.m. Packa sakerna i kartonger som du kan ta med dig själv i bilen. Ett alternativ är att du märker upp dessa kartonger extra tydligt och ber flyttpersonalen att packa in dem sist i bilen.

Luta dig tillbaka, nu tar Falu Flytts personal över!